خانه / سلامت / با خواص بیدمشک آشنا شوید

با خواص بیدمشک آشنا شوید

خواص بیدمشک آرام بخش بودن و خواب آور بودن آن است. به اعتقاد طب سنتی بیدمشک مقوی قلب و دستگاه گوارش و ملین است، همچنین دمنوش این گیاه درمان بیماری های عصبی ، درد عضله و روماتیسم است.با خواص بیدمشک آشنا شوید.

بیدمشک از خانواده و نژاد بید است، اندازه آن کوچک تر از نژاد معمولی آن است. بیدمشک درختی بهاره شناخته می شود، که در میان دیگر درختان اولین شکوفه ها مال این گیاه است. هرجه رنگ گل های این درخت بیشتر باشند، از نوع مرغوب تری محسوب می شوند.

گیاه بیدمشک در ایران درمنطقه شمال غربی وجود دارد و از جمله خواص این گیاه، تقویت قلب ، آرامش دهنده اعصاب و روان و تقویت کننده قوای جنسی است. مصرف این گیاه دستگاه گوارش را تقویت و اشتها را افزایش می دهد،صرف دمنوش این گیاه باعث پاک شدن معده و روده از انگل ها و کرم ها می شود

از شناخته شده ترین خواص دمنوش بیدمشک آرام بخش بودن و خواب آور بودن آن است. به اعتقاد طب سنتی بیدمشک مقوی قلب و دستگاه گوارش و ملین است، همچنین دمنوش این گیاه درمان بیماری های عصبی ، درد عضله و روماتیسم است.

بیدمشک با دارا بودن ترکیباتی نظیر ژرانیون سالیسین و تانن، دارویی مقوی قلب ، آرامش بخش و درمان کننده درد و از بین برنده خستگی است.

خانواده های آذربایجانی در اوایل بهار طبق آیین و سنت های گذشته به تهیه عرق این گیاه روی می آورند و با آیین های خاص و به شکل سنتی این کار را انجام می دهند.

نوشیدن دمنوش بیدمشک باعث کاهش قند خون می شود البته به شرطی که با شیرین کننده قندی مصرف نشود.

با خواص بیدمشک آشنا شوید

طبع بیدمشک

طبیعت گیاه بیدمشک سرد و تر و برگ آن سرد و خشک و کمی قابض است.

 

خواص بیدمشک 

بیدمشک و  تقویت کننده قلب

بیدمشک گیاهی ملین و تقویت‌کننده قلب، اعصاب و محرک قوای جنسی است. این گیاه دارویی دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را افزایش می‌دهد. جوشانده برگ یا پوست درخت بیدمشک سبب دفع انگل‌ها و کرم‌های معده و روده می‌شود.

کاهش قند خون با خواص بیدمشک

چنانچه زالو در حلق کسی رفته و در حلق یا اطراف آن چسپیده باشد، با غرغره عصاره برگ درخت بید مشک زالو از عضو جدا و از حلق خارج می‌شود. عرق بیدﻤﺸﻚ قند خون را پایین می‌آورد و نوشیدن آن بدون مواد شیرین کننده به مقدار قابل توجهی قند خون را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با خواص و طبع عرق بیدمشک

کاهش تب با خواص بیدمشک

جوشانده برگ یا پوست درخت بیدﻤﺸﻚ سبب دفع انگلها و کرمهای معده و روده می شود. عرق بیدمشک مقوی قلب بوده و برای حفظ سلامتی آن بسیار مناسب و موثر است و همچنین باعث کاهش تب شده و خاصیت تب بری دارد.

خواص بیدمشک و تقویت کننده اعصاب

بیدمشک تقویت‌کننده دستگاه عصبی بوده و جوشانده برگ آن با عسل اعصاب را آرام می‌کند. همچنین عرق بیدمشک، آرامبخش و خواب‌آور است. جوشانده گل بیدمشک همراه با شکر، ناراحتی‌های عصبی، افسردگی، درد‌های عصبی و روماتیسمی را بهبود می‌بخشد.

خارش بدن با خواص بیدمشک

پنجاه گرم برگ درخت بیدمشک را در یک لیتر آب دو دقیقه بجوشانید بعد ده دقیقه دم کنید و آب آن را صاف و شیرین سازید و روزى سه فنجان به نوبت بنوشید. بى‏اشتهایى پس از بیمارى و نقاهت را برطرف مى‏سازد و خارش بدن و درد اعصاب را تسکین مى‏دهد.

درمان یرقان با خواص بیدمشک

برای درمان یرقان عرق بیدمشک، عرق بید، عرق کاسنی و عرق شاه تره را روزی سه بار، هر بار یک استکان همراه با دو گرم تخم خرفه مخلوط و میل کنید.

رفع درد با خواص بیدمشک

از دیگر خواص عرق بیدمشک، رفع درد و خستگی ناشی از کار و فعالیت زیاد است.

آرام کننده با خواص بیدمشک

عرق بیدمشک یکی از آرامبخش‌های گیاهی به شمار می‌رود، این خاصیت عرق بیدمشک ناشی از ترکیباتی به نام ژرانیون سالیسین و تانن در آن است.

درمان سرفه با خواص بیدمشک

گل سرخی که از آن گلاب می‌گیرند، مقوی قلب، معده، کبد و اعصاب بوده و برای قوه حافظه مفید است و در بیماری‌‌های سل، اسهال‌‌های مزمن، گلودرد، سردرد و بیماری‌‌های اعصاب مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبیعت گلاب گرم است و بعضی از اقسام سرفه‌ها را درمان می‌کند.

 

از دیگر خواص بیدمشک در درمان بیماری ها

تقویت قلب: با ترکیب نصف استکان عصاره بیدمشک، آب و مقداری شیرین کننده طبیعی یا غیر طبیعی، شربت بیدمشک تهیه کنید و گاها بنوشید.

آرام بخش: روزانه دو فنجان دمنوش بیدمشک به سلامت اعصاب و روان و درمان افسردگی کمک شایان می کند.

بی خوابی: به میزان پانزده گرم از برگ بیدمشک و پانزده گرم از گل آن را با میزان یک لیوان آب دم کرده، و نیم ساعت قبل از خواب میل نمایید.

تب : به میزان بیست گرم از پوست و سر شاخه گیاه بیدمشک را به مدت یک ساعت در یک لیوان آب سرد قرار دهید. سپس به مدت دو دقیقه بر روی شعله جوش آورده و بیست دقیقه بعد آن را صاف کنید. قبل از هربار صرف وعده های روزانه به فاصله نیم ساعت میل نمایید.

بیشتر بخوانید:  خواص عرق بیدمشک در طب سنتی

درمان جوش پوستی :  با مخلوط کردن خاکستر پوست درخت بیدمشک و سرکه و عرق آویشن ضمادی تهیه کرده و بر روی پوست خود قرار دهید.

ورم تحال:  به میزان سی گرم از برگ درخت بیدمشک را در یک لیتر آب جوش دم آورده و دوبار در روز به فاصله هفت الی هشت ساعت ( ترجیحا ده صبح و پنج عصر)  میل نمایید.

درد رحم:  روزانه سه فنجان از دمنوش بیدمشک میل نمایید جهت درمان درد در ناحیه رحم.

روماتیسم:  میزان بیست گرم از سرشاخه درخت بیدمشک به همراه بیست گرم از پوست این گیاه را به مدت یک دقیقه در یک لیوان آب سرد خیسانده و سپس به مدت یک دقیقه بر روی شعله جوش آورید، بعد از گذشت یک ساعت آن را صاف کرده و تا بهبودی کامل بعد از هر وعده غذایی میل نمایید.

اسکاریس:  به مقدار بیست گرم از پوست درخت بیدمشک به همراه مقدار بیست گرم از برگ این گیاه را در میزان پنج لیتر آب کمی بجوشانید سپس بعد از صاف کردن آن را داخل پوار بریزی و دو نوبت در هفته به صورت شیافت از راه مقعد مصرف نمایید.

سنگ صفرا: به میزان بیست و پنج گرم از گل خشک شده بیدمشک را به مدت ده دقیقه در یک لیوان آب روی حرارت قرار دهید اما نگذارید بجوشد. سپس آن را صاف کنید و به مدت ده روز بعد از هربار صرف وعده غذایی آن را با فاصله نیم ساعت میل نمایید.

 

خواص درمانی عرق بیدمشک

بیدمشک در طب سنتی

علاوه بر این، پوست به طور سنتی به عنوان دارو، برای متوقف کردن خونریزی، و به عنوان یک راه حل برای اسهال استفاده می شد. در مواضع بیرونی، عصاره های پوستی به طور سنتی برای پاک کردن زخم ها و به عنوان راه حل برای التهاب، صدمات و درد های جزئی پوست استفاده می شود. هنگامی که پوست نیز به سرکه اضافه شود به عنوان درمان برای زگیل استفاده می شود.

عرق این گیاه پرخاصیت مقوی قلب بوده و برای حفظ سلامتی آن بسیار مناسب و موثر است و همچنین باعث کاهش تب شده و خاصیت تب بری دارد. عرق بیدﻤﺸﻚ تقویت کننده دستگاه عصبی و جوشانده برگ آن با عسل آرام کننده اعصاب است، همچنین جوشانده گل آن بیماریهای عصبی، افسردگی، دردهای عضلانی و بیماریهای روماتیسمی را درمان می کند.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با مضرات عرق بیدمشک

بیدمشک گیاهی است که دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را افزایش می دهد

 

خواص درمانی عرق بیدمشک

خواص: تقویت قلب و اعصاب، ملین، نشاط آور، رفع گرفتگی و خفقان قلب، تقویت عمومی بدن، مصرف بیدمشک در جوانی مانع فشار خون در دوران پیری می شود

مقوی قوه باء
تقویت کننده اعصاب
تقویت قلب
رفع سنگ کیسه صفرا
گرفتگی بینی
آرام بخش و خون ساز
خواب آور
رفع سر درد
درد های عضلانی
رفع سرگیجه

 

طریقه مصرف بیدمشک

بیدمشک اشتهاآور است. به این منظور، ۱۰ گرم گل بیدمشک با ۱۰ گرم برگ و پوست آن و یک لیوان آب سرد روی شعله بگذارید تا جوش بزند. سپس اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد. آن را با عسل شیرین کنید و به مدت چهار روز، دو مرتبه میل کنید.

برای دفع سنگ صفرا، ۲۵ گرم گل خشک شده‌ی بیدمشک را با یک لیوان آب سرد روی شعله‌ی کم بگذارید و اجازه دهید ده دقیقه دم بکشد. بعد از صاف کردن و شیرین کردن آن با عسل، به مدت ده روز، بعد از هر سه وعده غذا میل شود.

اگر با دم‌کرده برگ آن غرغره شود یا از روغن شکوفه آن به پیشانی بمالند، سردردهای گرم مزاجان را تسکین می‌دهد.

نصف استکان عرق بیدمشک را با یک لیوان آب‌ سرد مخلوط کرده و با عسل شیرین کنید. همچنین می‌توانید از مخلوط عرق بیدمشک و گلاب استفاده کنید.

برای رفع سردرد و سرگیجه ناشی از سودا، با عرق بیدمشک و گلاب شربت درست کنید بنوشید.

برای آرامش اعصاب، روزی دو فنجان دم‌کرده‌ی گل بیدمشک بنوشید.

جهت استفاده از خواص درمانی این عرق گیاهی قبل از هر غذا یک استکان از آن میل شود.

 

مضرات عرق بیدمشک

عرق بید مشک قند خون را پایین می‌آورد؛ بنابراین افرادی که قند خون پایین دارند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند؛ کودکان زیر ۲ سال، زنان باردار و شیرده هم باید در استفاده از بیدمشک احتیاط کنند. همچنین افراد با سن کمتر از ۱۶ سال که مبتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا یا آبله مرغان هستند و نیز اشخاصی که از زخم‌های دستگاه گوارشی، گاستریت و نفخ رنج می‌برند، باید از مصرف بید مشک و عرق آن خودداری کنند.

 

منبع: noorgram.ir – drinknewsha.com

سوالات آیین نامه